|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Olej ziołowy |  |  |  | Składniki: Poziom:
  średniGłosów: 1Ocena: 1.00
Zioła:
 - ząbki czosnku
 - majeranek
 - cząber
 - estragon
 - tymianek
 - olej słonecznikowy lub sojowy
 
 
 |  | Opis przygotowania: Do słoja dajemy zioła (mogą być suszone), zalewamy olejem, przykrywamy kilkakrotnie złożoną gazą i stawiamy w  chłodnym i ciemnym miejscu (gdy do oleju dociera światło słoneczne, zachodzą w nim reakcje niekorzystne dla zdrowia). Podczas leżakowania olejem kilkakrotnie delikatnie potrząsamy. Już po tygodniu możemy przecedzić przez sito, wyłożone warstwą gazy, i przelać do butelki. Olej jest nie tylko smaczny, ale  bardzo zdrowy.
 |  |  |  | Opis / Uwagi: KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga
 |  |  |  |  |  | Przepis czytano już 7528 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |