|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Olej ziołowy |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: Zioła:
- ząbki czosnku
- majeranek
- cząber
- estragon
- tymianek
- olej słonecznikowy lub sojowy
|
Opis przygotowania: Do słoja dajemy zioła (mogą być suszone), zalewamy olejem, przykrywamy kilkakrotnie złożoną gazą i stawiamy w chłodnym i ciemnym miejscu (gdy do oleju dociera światło słoneczne, zachodzą w nim reakcje niekorzystne dla zdrowia). Podczas leżakowania olejem kilkakrotnie delikatnie potrząsamy. Już po tygodniu możemy przecedzić przez sito, wyłożone warstwą gazy, i przelać do butelki. Olej jest nie tylko smaczny, ale bardzo zdrowy. |
|
Opis / Uwagi: KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga |
| |
Przepis czytano już 6791 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|