przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Omlet wiosenny

Poziom: średni
Głosów: 5
Ocena: 4.00
Składniki:
1 opakowanie sera feta,
2 - 3 łyżki drobno posiekanej zielonej pietruszki,
2 łyżki szczypiorku,
1 łyżka młodej rzeżuchy,
1 łyżka posiekanej swieżej bazylii,
1 łodyga selera naciowego pokrojona w cieniutkie plasterki,
10 utartych na wiórka rzodkiewek,
4 jajka,
oliwa z oliwek,
sól,
pieprz.

Opis przygotowania:
Do naczynia wbić jajka, dodać 5 łyżek wody i szczyptę soli. Ubić energicznie. W miseczce wymieszać razem wszystkie warzywa. Następnie na teflonowej patelni rozgrzać oliwę, wlać jajka i posypać równomierne mieszanką warzyw (lekko przyklepać). Smażyć na średnim ogniu 1 - 2 min., aż do ścięcia. Delikatnie odwrócić i smażyć kolejne 2 min. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć na talerz i posypać fetą. Podawac ze świeżym jasnym pieczywem.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 6606 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin