|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Omlet wiosenny |
|
Poziom: średni Głosów: 5 Ocena: 4.00 Składniki: 1 opakowanie sera feta,
2 - 3 łyżki drobno posiekanej zielonej pietruszki,
2 łyżki szczypiorku,
1 łyżka młodej rzeżuchy,
1 łyżka posiekanej swieżej bazylii,
1 łodyga selera naciowego pokrojona w cieniutkie plasterki,
10 utartych na wiórka rzodkiewek,
4 jajka,
oliwa z oliwek,
sól,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Do naczynia wbić jajka, dodać 5 łyżek wody i szczyptę soli. Ubić energicznie. W miseczce wymieszać razem wszystkie warzywa. Następnie na teflonowej patelni rozgrzać oliwę, wlać jajka i posypać równomierne mieszanką warzyw (lekko przyklepać). Smażyć na średnim ogniu 1 - 2 min., aż do ścięcia. Delikatnie odwrócić i smażyć kolejne 2 min. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć na talerz i posypać fetą. Podawac ze świeżym jasnym pieczywem. |
|
Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 6606 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|