przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Omlet z zielonymi szparagami

Poziom: średni
Porcji: 2 porcje
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
150 g zielonych szparagów
6 jaj
3 łyżki mleka
biały pieprz
pęczek zielonej pietruszki
1 garść trybuli
2 łyżki masła

Opis przygotowania:
zparagi oczyścić, obrać tylko dolne części. Pokroić i dusić w małej ilości osolonej wody ok. 10 min. Odcedzić. Jajka rozmieszać z mlekiem, przyprawić solą i pieprzem, dodać siekane zioła. Stopić masło, wlać masę jajeczną, drewnianą łyżką krótko zamieszać. Ścinać 1 min. Potrząsnąć patelnią, by omlety nie przywarły. Omlety zwinąć i zsunąć na ogrzane talerze, naciąć i w nacięcia wsunąć szparagi.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 4844 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin