Omlet z zielonymi szparagami |
|
Poziom: średni Porcji: 2 porcje Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 150 g zielonych szparagów
6 jaj
3 łyżki mleka
biały pieprz
pęczek zielonej pietruszki
1 garść trybuli
2 łyżki masła
|
Opis przygotowania: zparagi oczyścić, obrać tylko dolne części. Pokroić i dusić w małej ilości osolonej wody ok. 10 min. Odcedzić. Jajka rozmieszać z mlekiem, przyprawić solą i pieprzem, dodać siekane zioła. Stopić masło, wlać masę jajeczną, drewnianą łyżką krótko zamieszać. Ścinać 1 min. Potrząsnąć patelnią, by omlety nie przywarły. Omlety zwinąć i zsunąć na ogrzane talerze, naciąć i w nacięcia wsunąć szparagi. |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 5104 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |