przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Owoce zapiekane

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 50 dkg owoców: jabłka, gruszki, morele, porzeczki, agrest,wypestkowane wiśnie lub śliwki
- 15 dkg bułki
- 12 dkg margaryny
- 20 dkg cukru
- 4 jajka
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżeczka skórki utartej z cytryny

Opis przygotowania:
Bułkę pokrajać kromki ułożyć w płaskim naczyniu i polać gorącym mlekiem. Utrzeć margarynę z cukrem i żółtkami. Do puszystej masy dodawać małymi porcjami miękką bułkę i owoce. Dodać skórkę z cytryny i dokładnie wszystko wymieszać. Ubić białka na sztywną pianę i ostrożnie wymieszać z masą. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy i wstawić do gorącego piekarnika. Upiec na złoty kolor.
Przepis czytano już 4576 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin