przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Paella z dorszem

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
40 dkg ryżu (2 niepełne szkl.),
25 dkg filetów z dorsza,
40 dkg świeżego młodego lub konserwowego bobu (2 puszki),
20 dkg groszku,
3 - 4 ząbki czosnku,
1 szkl. dobrego oleju,
np. sojowego,
20 dkg pomidorów lub 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
1 - 2 strąki świeżej papryki,
sól do smaku,
4 szkl. wody.

Opis przygotowania:
Rozgrzać w szybkowarze olej, a gdy zacznie dymić, wrzucić drobno posiekany czosnek i następnie pokrojone w kostkę filety. Po 5 min. dodać obrane ze skórki i pozbawione pestek pomidory. 0.5 szklanki wody, bób i groszek oraz pokrojoną w paski oczyszczoną paprykę. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wlać resztę wody, posolić, wsypać ryż, wymieszać i ponownie zamknąć szybkowar. Ogrzewać 8 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otwierać bez schładzania.
Region:  Kuchnia hiszpańska
Przepis czytano już 9750 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin