|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Paella z dorszem |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: 40 dkg ryżu (2 niepełne szkl.),
25 dkg filetów z dorsza,
40 dkg świeżego młodego lub konserwowego bobu (2 puszki),
20 dkg groszku,
3 - 4 ząbki czosnku,
1 szkl. dobrego oleju,
np. sojowego,
20 dkg pomidorów lub 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
1 - 2 strąki świeżej papryki,
sól do smaku,
4 szkl. wody.
|
Opis przygotowania: Rozgrzać w szybkowarze olej, a gdy zacznie dymić, wrzucić drobno posiekany czosnek i następnie pokrojone w kostkę filety. Po 5 min. dodać obrane ze skórki i pozbawione pestek pomidory. 0.5 szklanki wody, bób i groszek oraz pokrojoną w paski oczyszczoną paprykę. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wlać resztę wody, posolić, wsypać ryż, wymieszać i ponownie zamknąć szybkowar. Ogrzewać 8 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otwierać bez schładzania. |
|
Region: Kuchnia hiszpańska | |
Przepis czytano już 9750 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|