przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Palak kofta (kulki ze szpinaku i sera)

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 4.00
Składniki:
450 g świeżego szpinaku
1 łyżka oleju
1 łyżka startego świeżego imbiru
2 pokruszone suszone chili
˝ łyżeczka kurkumy
˝ łyżeczki garam masali
˝ łyżeczki mielonej kolendry
ź łyżeczki asafetydy
200 g sera twarogowego
2 łyżeczki soli
275 g mąki z cieciorki
olej do smażenia

Opis przygotowania:
Szpinak umyć, sparzyć zanurzając na kilka minut w gotującej się wodzie. Posiekać. Rozgrzać tłuszcz, usmażyć imbir i chili, dodać mielone pozostałe przyprawy. Wrzucić posiekany ser i mieszając smażyć minutę, dodać szpinak. Doprawić solą, dodać mąkę i dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Uformować kulki o średnicy 2,5 cm i usmażyć. Powinny być lekko brązowe. Odsączyć na sitku. Podawać np. z sosem pomidorowym.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 8391 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






PALAK
Dodał/a ~Małgosia dnia 2007-12-26 10:35:14

Jak miło zobaczyć nazwe potrwy która zbiega sie z moim nazwiskiem:)PALAK:)))











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin