przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Paluszki krabowe w majonezie

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 4.00
Składniki:
Paluszki krabowe kupione w sklepie,
majonez niskotłuszczowy w stosunku 2:1 (kraby:majonez,
w sensie pojemności).
Dodatki:
cytryna,
pieprz,
pieczywo posmarowane masłem.

Opis przygotowania:
To jeden z najbardziej smakowitych kąsków "śniadaniowo-kolacyjnych". Paluszki krabowe kupione w paczkach rozmrozić i drobno pokroić. Następnie wymieszczać z majonezem niskotłuszczowym w proporcjach 2:1 (kraby do majonezu - pojemnościowo). Po wymieszaniu skropić odrobiną cytrynki i szczyptą pieprzu. Wymieszać i zajadać z chrupiącym białym pieczywkiem posmarowanym masełkiem czosnkowym. Uwaga potrawa silnie uzalezniająca.
Opis / Uwagi:
Najlepiej przechowywać w lodówce na dolnej półce.
Region:  Kuchnia chińska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 13418 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin