Paluszki krabowe w majonezie |
|
Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 4.00 Składniki: Paluszki krabowe kupione w sklepie,
majonez niskotłuszczowy w stosunku 2:1 (kraby:majonez,
w sensie pojemności).
Dodatki:
cytryna,
pieprz,
pieczywo posmarowane masłem.
|
Opis przygotowania: To jeden z najbardziej smakowitych kąsków "śniadaniowo-kolacyjnych". Paluszki krabowe kupione w paczkach rozmrozić i drobno pokroić. Następnie wymieszczać z majonezem niskotłuszczowym w proporcjach 2:1 (kraby do majonezu - pojemnościowo). Po wymieszaniu skropić odrobiną cytrynki i szczyptą pieprzu. Wymieszać i zajadać z chrupiącym białym pieczywkiem posmarowanym masełkiem czosnkowym. Uwaga potrawa silnie uzalezniająca. |
|
Opis / Uwagi: Najlepiej przechowywać w lodówce na dolnej półce. |
|
Region: Kuchnia chińska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis czytano już 13418 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |