Parówki z serem w cieście francuskim |
|
Poziom: średni Czas: 30 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Ciekawa alternatywa dla zwykłych parówek - parówki w cieście francuskim
doskonałe na ciepło, dobre jako przekąska na zimno.
parówki (u mnie z szynki)
żółty ser w plastrach - sztuk tyle co parówek
opakowanie ciasta francuskiego
wystarczy do ok. 10 parówek)
papryka słodka
1 jajko
|
Opis przygotowania: Ciasto francuskie kroimy wzdłuż na paski o szerokości około 2 cm.
Plasterki sera posypujemy słodką papryką. Owijamy parówki serem (dłuższym bokiem i papryką do parówek), a następnie paskami ciasta.Ja zostawiam końce parówek nieowinięte-fajnie wyglądają i super się przypiekają. Ciasto lekko dociskamy.
Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i pieczemy około 20 minut, aż ciasto się ładnie zarumieni.
Podajemy z keczupem , sosem czosnkowym lub innym ulubionym. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Zapiekane |
|
Przepis został dodany przez: adam |
Przepis czytano już 3521 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |