przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Parówki z serem w cieście francuskim


Poziom: średni
Czas: 30 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Ciekawa alternatywa dla zwykłych parówek - parówki w cieście francuskim
doskonałe na ciepło, dobre jako przekąska na zimno.
parówki (u mnie z szynki)
żółty ser w plastrach - sztuk tyle co parówek
opakowanie ciasta francuskiego
wystarczy do ok. 10 parówek)
papryka słodka
1 jajko

Opis przygotowania:
Ciasto francuskie kroimy wzdłuż na paski o szerokości około 2 cm.
Plasterki sera posypujemy słodką papryką. Owijamy parówki serem (dłuższym bokiem i papryką do parówek), a następnie paskami ciasta.Ja zostawiam końce parówek nieowinięte-fajnie wyglądają i super się przypiekają. Ciasto lekko dociskamy.

Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i pieczemy około 20 minut, aż ciasto się ładnie zarumieni.

Podajemy z keczupem , sosem czosnkowym lub innym ulubionym.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis został dodany przez:  adam
Przepis czytano już 3521 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin