Parzybroda z Jałowcową koszyczkową |
|
Poziom: łatwy Porcji: 2 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: kiełbasa Jałowcowa koszyczkowa firmy Gzella 200g
olej 2 łyżki
cebula 2 szt.
marchewka 1 średnia szt.
kapusta pekińska 1 średnia szt.
pomidor 1 średnia szt.
śmietana kwaśna 18% 150 ml
koperek 1 mały pęczek
sól, pieprz, cukier do smaku
masło 1 łyżka
|
Opis przygotowania: Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę razem poddusić. Do całości dodać marchewkę startą na grubym oczku i poszatkowaną kapustę pekińską. Posolić, wymieszać i dusić pod przykryciem, aż kapusta zmięknie. Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory, pokrojony koperek i śmietanę. Doprawić do smaku pieprzem, odrobiną cukru, doprowadzić do wrzenia. Na koniec dodać łyżkę masła i wymieszać.
Smacznego! |
|
|
Przepis został dodany przez: prpr |
Przepis czytano już 2702 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |