przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pasta z makreli z chrzanem i olejem Rapso


Poziom: ¶redni
Czas: 20 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
" 1 makrela wędzona (ok. 300 g)
" 150 g sera białego
" 4 Ĺ‚yĹĽki oleju Rapso
" 23 Ĺ‚yĹĽeczki chrzanu tartego
" 3 ogĂłrki kiszone
" 1/3 papryki czerwonej
" 1/3 ogórka świeżego długiego
" 1 średnia cebula czerwona

Opis przygotowania:
1. Makrelę obierz ze skóry oraz usuń ości. Pokrój, przełóż do miski.
2. Dodaj do makreli ser biały, chrzan oraz olej. Całość pognieć widelcem, wymieszaj.
3. Warzywa pokrój według własnych preferencji. Dodaj do miski. Wymieszaj.
4. Podawaj pastę ze świeżym pieczywem, np. razowym.
5. Pastę możesz przechowywać w lodówce przez 48 godzin, w zakręconym słoiku.
Smacznego!
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 506 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin