|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pasztet z marchwi |
|
Poziom: średni Czas: ponad 2 godz. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1 kg marchwi
2 jajka
2 białka
5 dag żółtego sera
4 pieczarki
1/2 szkl. zielonego groszku
4 łyżki śmietany
masło
1 litr rosołu warzywnego
sól, pieprz
sos:
3 pomidory
papryka
2 łyżki koncentratu pomidorowego
cebula
2 ząbki czosnku
łyżka oliwy
łyżka śmietany
bazylia
|
Opis przygotowania: Marchew obrać, pokroić w plastry, gotować w rosole ok. 30 min, zmiksować. Wymieszać z jajami, białkami, serem, śmietaną, solą i pieprzem. Odcedzić groszek. Pieczarki umyć, pokroić w plastry, gotować w gorącej wrzącej osolonej wodzie 5 min. Pieczarki i groszek dodać do masy. Masę przełożyć do wysmarowanej masłem formy keksowej, przykryć folią aluminiową i wstawić do naczynia z gorącą wodą. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 1h. Wystudzony pasztet wstawić na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem polać sosem, który powstaje z połączenia podanych składników. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 6398 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|