Pasztet z selera |
|
Poziom: średni Czas: 120 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 500 g - selera
1 - cebula
125 g - masła
½ szklanki - wywaru grzybowego
1 łyżka - sosu sojowego
2 ząbki - czosnku
3 - jajka
½ szklanki - bułki tartej
2 łyżki - chrzanu
1 łyżeczka - gałki muszkatołowej
1 łyżeczka - pieprzu
sól
|
Opis przygotowania: Seler i cebule zetrzeć na tarce o grubych oczkach - ew. zmiksować w malakserze z tarką o grubych, tzw. warzywnych oczkach. Przełożyć do garnka, dolać wywar grzybowy i sos sojowy, dodać rozdrobniony czosnek i masło. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę. Wystudzić. Dodać przyprawy, jajka, chrzan i bułkę tartą. Wymieszać i przełożyć do keksówki - natłuszczonej i wysypanej bułką tartą. Piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C (bez termoobiegu, grzałka górna i dolna). |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: adam |
Przepis czytano już 2640 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |