przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pasztet z selera


Poziom: średni
Czas: 120 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
500 g - selera
1 - cebula
125 g - masła
½ szklanki - wywaru grzybowego
1 łyżka - sosu sojowego
2 ząbki - czosnku
3 - jajka
½ szklanki - bułki tartej
2 łyżki - chrzanu
1 łyżeczka - gałki muszkatołowej
1 łyżeczka - pieprzu
sól

Opis przygotowania:
Seler i cebule zetrzeć na tarce o grubych oczkach - ew. zmiksować w malakserze z tarką o grubych, tzw. warzywnych oczkach. Przełożyć do garnka, dolać wywar grzybowy i sos sojowy, dodać rozdrobniony czosnek i masło. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę. Wystudzić. Dodać przyprawy, jajka, chrzan i bułkę tartą. Wymieszać i przełożyć do keksówki - natłuszczonej i wysypanej bułką tartą. Piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C (bez termoobiegu, grzałka górna i dolna).
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  adam
Przepis czytano już 2360 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin