|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pasztet z warzyw |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1/4 kg groszku z puszki
1/4 kg marchwi
1/4 kg selera
masło
4 jajka
4 łyżki śmietany
gałka muszkatołowa
zmielone ziele angielskie
sól, pieprz
sos:
1/2 szkl. majonezu
1 łyżeczka kaparów
2 korniszony
|
Opis przygotowania: Groszek odcedzić, zmiksować, wymieszać z jajkiem i śmietaną. Doprawić solą i pieprzem. Obraną marchew gotować na pół miękko w osolonej wodzie. Odcedzić, zmiksować, wymieszać ze szczyptą ziela angielskiego, solą i pieprzem. Obrany seler ugotować, zmiksować, dodać białko, sól, pieprz, szczyptę gałki muszkatołowej. Przygotowane warzywa układać warstwami w wysmarowanej masłem formie keksowej w następującej kolejności: groszek, seler, marchew. Przykryć folią aluminiową i wstawić do naczynia z gorącą wodą. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 1h. Wystudzony pasztet polać sosem. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 9067 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|