przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pasztet z warzyw

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1/4 kg groszku z puszki
1/4 kg marchwi
1/4 kg selera
masło
4 jajka
4 łyżki śmietany
gałka muszkatołowa
zmielone ziele angielskie
sól, pieprz
sos:
1/2 szkl. majonezu
1 łyżeczka kaparów
2 korniszony

Opis przygotowania:
Groszek odcedzić, zmiksować, wymieszać z jajkiem i śmietaną. Doprawić solą i pieprzem. Obraną marchew gotować na pół miękko w osolonej wodzie. Odcedzić, zmiksować, wymieszać ze szczyptą ziela angielskiego, solą i pieprzem. Obrany seler ugotować, zmiksować, dodać białko, sól, pieprz, szczyptę gałki muszkatołowej. Przygotowane warzywa układać warstwami w wysmarowanej masłem formie keksowej w następującej kolejności: groszek, seler, marchew. Przykryć folią aluminiową i wstawić do naczynia z gorącą wodą. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 1h. Wystudzony pasztet polać sosem.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 8823 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin