Penne z brokułami |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 4 Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 350 g makaronu penne
- 100 g startego parmezanu
- świeżo zmielony pieprz czarny w młynku
- 1 duży brokuł
- 4-5 łyżek oliwy
- 8-10 ząbków czosnku
- sól
|
Opis przygotowania: Brokuł blanszować 7-8 minut. Makaron ugotować al dente. Na oliwie zeszklić pokrojony w plasterki czosnek. Dodać makaron, przyprawić obficie świeżo zmielonym pieprzem i smażyć ok. 2 minut stale mieszając (nie rumienić). Dodać podzielony na różyczki brokuł, całość posypać parmezanem, ewentualnie posolić i smażyć jeszcze 2 minuty delikatnie mieszając. |
|
Region: Kuchnia włoska |
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 5989 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |