przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Penne z dorszem


Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Składniki dla 4 osób:

" 350g makaronu penne rigate Arrighi
" 250g pomidorków cherry
" kilka filecików anchois
" 5 łyżek oliwy extra vergine Olitalia
" 2 małe ząbki czosnku
" posiekana natka pietruszki
" 100 ml białego wina
" 200 g dorsza ( filet)
" 2 łyżeczki kaparów Ponti
" sól i pieprz do smaku

Opis przygotowania:
Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Na dużej patelni zeszklij posiekany czosnek na oliwie z oliwek, dodaj anchois cały czas mieszając. Następnie dodaj pokrojone w ćwiartki pomidorki i duś mieszając ok 4 minut. Następnie, gdy lekko puszczą sok, dodaj pokrojonego w kosteczki dorsza. Dolej do sosu wina, dopraw solą i pieprzem. Na samym końcu, jak ryba już będzie gotowa, dodaj natkę pietruszki. Dodaj do sosu odcedzony makaron, wymieszaj dokładnie i podawaj od razu.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 4446 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin