Penne z dorszem |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Składniki dla 4 osób:
" 350g makaronu penne rigate Arrighi
" 250g pomidorków cherry
" kilka filecików anchois
" 5 łyżek oliwy extra vergine Olitalia
" 2 małe ząbki czosnku
" posiekana natka pietruszki
" 100 ml białego wina
" 200 g dorsza ( filet)
" 2 łyżeczki kaparów Ponti
" sól i pieprz do smaku
|
Opis przygotowania: Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Na dużej patelni zeszklij posiekany czosnek na oliwie z oliwek, dodaj anchois cały czas mieszając. Następnie dodaj pokrojone w ćwiartki pomidorki i duś mieszając ok 4 minut. Następnie, gdy lekko puszczą sok, dodaj pokrojonego w kosteczki dorsza. Dolej do sosu wina, dopraw solą i pieprzem. Na samym końcu, jak ryba już będzie gotowa, dodaj natkę pietruszki. Dodaj do sosu odcedzony makaron, wymieszaj dokładnie i podawaj od razu.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska |
|
Region: Kuchnia włoska |
Sposób przygotowania: Duszone |
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 4446 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |