Penne z kurczakiem i pieczarką w śmietanie |
|
Poziom: łatwy Czas: 60 min. Głosów: 18 Ocena: 4.33 Składniki: - makaron penne
- 2 filety z kurczaka
- 10 dkg boczku wędzonego
- 6 - 7 pieczarek
- pół czerwonej papryki
- szklanka śmietany kremówki
- sól
- pieprz
- 2 ząbki czosnku
|
Opis przygotowania: 1. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na głębokiej patelni (bez dodawania tłuszczu) dodać pokrojone w drobniutką kosteczkę filety. Smażyć, nie dodając tłuszczu i często mieszając.
2. Gdy kurczak się zarumieni wrzucamy pokrojone w talarki pieczarki i paprykę pokrojoną w kostkę. Po chwili dodajemy rozgnieciony czosnek. Smażymy aż warzywa zmiękną.
3. Zalewamy śmietaną kremówką, przyprawiamy solą i pieprzem, zmniejszamy gaz i przez ok 5 minut gotujemy.
4. Makaron gotujemy i zaraz po odcedzeniu wrzucamy do sosu. Dokładnie mieszamy i od razu podajemy. |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 15468 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 1) |