przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Penne z kurczakiem i pieczarką w śmietanie

Poziom: łatwy
Czas: 60 min.
Głosów: 18
Ocena: 4.33
Składniki:
- makaron penne
- 2 filety z kurczaka
- 10 dkg boczku wędzonego
- 6 - 7 pieczarek
- pół czerwonej papryki
- szklanka śmietany kremówki
- sól
- pieprz
- 2 ząbki czosnku

Opis przygotowania:
1. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na głębokiej patelni (bez dodawania tłuszczu) dodać pokrojone w drobniutką kosteczkę filety. Smażyć, nie dodając tłuszczu i często mieszając.
2. Gdy kurczak się zarumieni wrzucamy pokrojone w talarki pieczarki i paprykę pokrojoną w kostkę. Po chwili dodajemy rozgnieciony czosnek. Smażymy aż warzywa zmiękną.
3. Zalewamy śmietaną kremówką, przyprawiamy solą i pieprzem, zmniejszamy gaz i przez ok 5 minut gotujemy.
4. Makaron gotujemy i zaraz po odcedzeniu wrzucamy do sosu. Dokładnie mieszamy i od razu podajemy.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 15468 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






PENNE
Dodał/a ~GUMa dnia 2010-06-29 15:39:37

POLECAM! ŚWIETNY PRZEPIS!











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin