Penne z tuńczykiem |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 320 g makaronu rurka skośna Arrighi
1 puszka pomidorów krojonych Valfrutta
1 opakowanie zielonych oliwek bez pestek Serpis
2 słoiki tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
parmezan
2 łyżki oliwy z oliwek Olitalia
|
Opis przygotowania: Rozpocznij gotowanie makaronu. Na oliwie z oliwek zeszklij cebulę, dodaj czosnek, chwilę przesmaż. Dodaj pomidory, oliwki i tuńczyka. Zagotuj, a następnie wymieszaj z ugotowanym uprzednio al dente makaronem. Posyp gotowe danie na talerzu tartym parmezanem. |
|
Opis / Uwagi: Szybko przygotowany obiad nie musi być gorszy czy mniej smaczny od dania czasochłonnego i wymagającego wiele pracy. Dzięki dodatkom, takim jak tuńczyk z puszki czy zielone oliwki, możemy stworzyć pyszne i zdrowe danie w mgnieniu oka. |
|
Region: Kuchnia włoska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 3128 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |