|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pieczarki faszerowane |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 4.50 Składniki: 20 dag pieczarek
4 dag masła
1 cebula
1/2 surowego jajka / 1 żółtko
3-4 łyżeczki bułki tartej
3 dag żółtego sera
zielona pietruszka
sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Pieczarki oczyścić, umyć, oddzielić kapelusze, trzony drobno posiekać. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na ponad połowie masła. Posiekane pieczarki wymieszać z cebulą, jajkiem, bułką tartą, solą, pieprzem i zieloną pietruszką. Nadzieniem kopiasto napełniać kapelusze pieczarek, układać na brytfance, pokropić pozostałym masłem i na każdej położyć plasterek sera. Zapiec. Gdy pieczarki lekko się zarumienią podawać udekorowane zieloną pietruszką. |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 7814 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|