|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pieczeń wieprzowa z jabłkami |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 2.00 Składniki: 50 dkg wieprzowiny bez kości (łopatka,
karczek),
4 dkg tłuszczu,
1 dkg mąki,
40 dkg jabłek,
10 dkg cebuli,
sól,
pieprz,
cukier,
majeranek do smaku.
|
Opis przygotowania: Mięso umyć, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu (w chłodziarce) na 24 godziny. Następnie posypać mąką, obrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu z dodatkiem drobno pokrajanej cebuli i piec skrapiając wodą, potem wytworzonym sosem. Jabłka umyć, obrać, przekrajać na pół, wydrążyć gniazda nasienne, pokrajać w cząstki. Miękką pieczeń wyjąć, pokrajać ukośnie na porcje, ułożyć na półmisku, obłożyć jabłkami, polać przetartym i doprawionym sosem, piec około 5 minut. Podawać z ziemniakami i czerwoną zasmażoną kapustą. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 6535 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|