przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pieczeń wieprzowa z jabłkami

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 2.00
Składniki:
50 dkg wieprzowiny bez kości (łopatka,
karczek),
4 dkg tłuszczu,
1 dkg mąki,
40 dkg jabłek,
10 dkg cebuli,
sól,
pieprz,
cukier,
majeranek do smaku.

Opis przygotowania:
Mięso umyć, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu (w chłodziarce) na 24 godziny. Następnie posypać mąką, obrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu z dodatkiem drobno pokrajanej cebuli i piec skrapiając wodą, potem wytworzonym sosem. Jabłka umyć, obrać, przekrajać na pół, wydrążyć gniazda nasienne, pokrajać w cząstki. Miękką pieczeń wyjąć, pokrajać ukośnie na porcje, ułożyć na półmisku, obłożyć jabłkami, polać przetartym i doprawionym sosem, piec około 5 minut. Podawać z ziemniakami i czerwoną zasmażoną kapustą.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 6535 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin