|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pieczeń wołowa a la jardiniere |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1.5 kg wołoweg mięsa pieczeniowego,
3 marchewki,
pietruszka,
kawałek selera,
2 cebule,
mała puszka fasoli szparagowej,
2 łyżki masła roślinnego,
łyżka masła,
1 szkl. czerwonego wina,
sól,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Mięso zbić mocno, natrzeć solą, odstawić na 1.5 h. Następnie obrumienić na maśle roślinnym. Jarzyny obrać, umyć, pokroić w plastry. Na dnie rondla ułożyć połowę warzyw, na nich mięso, przykryć resztą warzyw. Zalać 1 szkl. czerwonego wina, dodać przyprawy, masło i dusić pod przykrycierm, aż wołowina będzie miękka. Mięso wyjąć, wystudzić, pokroić w plastry, ułożyć na półmisku. Połową warzyw obłożyć mięso. Pozostałe przetrzeć przez sito, połączyć z sosem, podgrzać i wlać do sosjerki. |
|
Region: Kuchnia francuska | Sposób przygotowania: Duszone | |
Przepis czytano już 8355 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|