przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pieczeń wołowa a la jardiniere

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1.5 kg wołoweg mięsa pieczeniowego,
3 marchewki,
pietruszka,
kawałek selera,
2 cebule,
mała puszka fasoli szparagowej,
2 łyżki masła roślinnego,
łyżka masła,
1 szkl. czerwonego wina,
sól,
pieprz.

Opis przygotowania:
Mięso zbić mocno, natrzeć solą, odstawić na 1.5 h. Następnie obrumienić na maśle roślinnym. Jarzyny obrać, umyć, pokroić w plastry. Na dnie rondla ułożyć połowę warzyw, na nich mięso, przykryć resztą warzyw. Zalać 1 szkl. czerwonego wina, dodać przyprawy, masło i dusić pod przykrycierm, aż wołowina będzie miękka. Mięso wyjąć, wystudzić, pokroić w plastry, ułożyć na półmisku. Połową warzyw obłożyć mięso. Pozostałe przetrzeć przez sito, połączyć z sosem, podgrzać i wlać do sosjerki.
Region:  Kuchnia francuska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 6018 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin