przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pieczone kartofle na patelni


Poziom: średni
Czas: 15 min.
Porcji: 2
Głosów: 3
Ocena: 3.67
Składniki:
- 600 gram małych kartofli
- 1 średnia cebula
- 100 gram wędzonej kiełbasy lub boczku
- papryka słodka w proszku
- sól
- olej

Opis przygotowania:
Kartofle obrać, pokroić w talarki (ok.0.5 cm), lekko podgotować w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w kosteczkę i obsmażyć, kiełbaskę pokroić i smażyć razem z cebulką na oleju. Podgotowane kartofle dodać na patelnię do cebuli i kiełbaski. Smażyć do zarumienienia się ziemniaków. Doprawić papryką i solą.
Opis / Uwagi:
Kartofle prawie ugotować ale żeby się nie rozpadały.
Przepis został dodany przez:  colin2911
Przepis czytano już 7237 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin