Pieczone kartofle na patelni |
|
Poziom: średni Czas: 15 min. Porcji: 2 Głosów: 3 Ocena: 3.67 Składniki: - 600 gram małych kartofli
- 1 średnia cebula
- 100 gram wędzonej kiełbasy lub boczku
- papryka słodka w proszku
- sól
- olej
|
Opis przygotowania: Kartofle obrać, pokroić w talarki (ok.0.5 cm), lekko podgotować w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w kosteczkę i obsmażyć, kiełbaskę pokroić i smażyć razem z cebulką na oleju. Podgotowane kartofle dodać na patelnię do cebuli i kiełbaski. Smażyć do zarumienienia się ziemniaków. Doprawić papryką i solą. |
|
Opis / Uwagi: Kartofle prawie ugotować ale żeby się nie rozpadały. |
|
|
Przepis został dodany przez: colin2911 |
Przepis czytano już 7625 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |