Pierś z kurczaka po meksykańsku z tequilą |
|
 Poziom: łatwy Czas: 20 min. Porcji: 6 Głosów: 5 Ocena: 4.20 Składniki: - 0.5 szklanki tequili
- 1 szklanka soku z limonki
- 0.5 szklanki soku pomarańczowego
- 1 łyżka posiekanego chilli
- 1 łyżka posiekanego czosnku
- 1 papryczka jalapeno
- sól
- pieprz
- 6 piesi z kurczaka
|
Opis przygotowania: Zmieszać wszystkie przyprawy tak aby powstała marynata, następnie wrzucić w nią piersi z kurczaka na 24 godziny! Kurczaka piec lub grillowa po 10 min z każdej strony! Podawać najlepiej z zapiekanką kukurydzianą! |
|
Region: Kuchnia meksykańska |
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis został dodany przez: agnieszkakarlik |
Przepis czytano już 9599 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |