przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pierożki pieczone

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 10 dkg suszonych grzybów
- 2 jajka
- sól
- pieprz
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju

Opis przygotowania:
Ciasto francuskie pozostawić w temperaturze pokojowej na 2 - 3 h, aby rozmarzło. Można też wyjąć na noc z zamrażalnika i pozostawić na dolnej półce. Grzyby opłukać, namoczyć w letniej wodzie, a kiedy zmiękną zmienić wodę, ugotować, osączyć, zemleć w maszynce z sitkiem o dużych otworach. Wymieszać z jajkiem, solą i pieprzem. Cebulę obrać, drobno posiekać, obsmażyć, dodać do farszu, dokładnie wymieszać. Ciasto rozwałkować na grubość 0.5 cm, wycinać z niego krążki, na każdym położyć trochę nadzienia, zlepić. Ułożyć na natłuszczonej blasze, posmarować rozkłóconym jajkiem, piec 30 min. w temp. 120°C.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 6383 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin