Pikantna karkówka |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: 12 steków z karkówki
1/4 l sosu BBQ lub keczupu
2 łyżki miodu
1 łyżka posiekanej natki
sól
pieprz
papryka słodka
szklanka maślanki
2 łyżeczki soku z cytryny
2 łyżki curry
2 łyżeczki igiełek rozmarynu
|
Opis przygotowania: Mięso umyć i osuszyć. Keczup połączyć z miodem i natką, przyprawić słodką papryką. Mieszaniną posmarować 6 steków. Maślankę wymieszać z sokiem cytrynowym, curry i rozmarynem, przyprawić pieprzem. Polać pozostałe steki. Mięso odłożyć na godzinę, osączyć z marynat i upiec na grillu (z każdej strony po 7-8 minut) Od czasu do czasu smarować marynatami. Steki oprószyć solą i pieprzem. Podawać z pieczonymi ziemniakami, śmietaną, sałatą i pomidorami z grilla. |
|
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis czytano już 11011 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |