przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pikantna mizeria

Poziom: łatwy
Czas: 90 min.
Porcji: 4 porcje
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 2 ogórki sałatkowe
- 100 ml jogurtu naturalnego bez cukru
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka octu winnego
- gałązka świeżej mięty
- sól
- pieprz
- cukier do smaku

Opis przygotowania:
Ząbek czosnku obrać, zmiażdżyć w prasce. Wymieszać z octem. Miętę opłukać, osuszyć, oberwać listki, drobno posiekać. Jogurt wymieszać z czosnkiem i octem. Dodać miętę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Przygotowany sos wstawić mniej więcej na godzinę do lodówki, by się schłodził i zgęstniał. Ogórki umyć, wytrzeć, można nie obierać ze skórki. Każdy przekroić wzdłuż na połowę, a potem pokroić na dość cienkie plasterki. Ogórki polać sosem, od razu podawać.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  joannap13
Przepis czytano już 7264 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin