przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pitta z serem feta po grecku

Poziom: łatwy
Porcji: 4
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 350 - 400 g sera feta, pokrojonego w kostkę
- 1 słoiczek oliwek
- 1 filiżanki oliwy z oliwek
- mała cebula
- czosnek (świeży lub w proszku)
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- tymianek
- sól
- sok z cytryny
- pieprz
- 4 pitty

Opis przygotowania:
Zmieszać pieprz, oliwki i ser feta w salaterce. Dodać oliwę z oliwek i delikatnie wymieszać. Dodać pozostałe składniki i ponownie wymieszać. Dodać przyprawy, przykryć i włożyć do lodówki na kilka godzin. Ogrzać pittę, następnie nadziać sałatką. Podawać jako przystawkę, albo danie główne.
Region:  Kuchnia grecka
Przepis czytano już 7574 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin