Pitta z serem feta po grecku |
|
Poziom: łatwy Porcji: 4 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 350 - 400 g sera feta, pokrojonego w kostkę
- 1 słoiczek oliwek
- 1 filiżanki oliwy z oliwek
- mała cebula
- czosnek (świeży lub w proszku)
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- tymianek
- sól
- sok z cytryny
- pieprz
- 4 pitty
|
Opis przygotowania: Zmieszać pieprz, oliwki i ser feta w salaterce. Dodać oliwę z oliwek i delikatnie wymieszać. Dodać pozostałe składniki i ponownie wymieszać. Dodać przyprawy, przykryć i włożyć do lodówki na kilka godzin. Ogrzać pittę, następnie nadziać sałatką. Podawać jako przystawkę, albo danie główne. |
|
Region: Kuchnia grecka |
|
Przepis czytano już 7942 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |