Placki kukurydziane |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1 szkl. kaszy kukurydzianej
2-3 jajka
10 dag żółtego sera
2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
1-2 łyżki mąki pszennej
mała cebula
szczypta tymianku
starty ząbek czosnku
keczup
sól
olej do smażenia
|
Opis przygotowania: Ser pokroić w cienkie prostokąty lub zetrzeć na tarce. Kaszę wypłukać, ugotować w osolonej wodzie. Odstawić do ostygnięcia. Do kaszy dodać jajka, mąki, startą cebulę i czosnek. Na rozgrzanej patelni kłaść porcje ciasta, smażyć na średnim ogniu przekładając placki kilka razy, aż do uzyskania złotawobrązowego koloru. Na dobrze usmażony placek kłaść ser, ma się lekko stopić. |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 4978 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |