przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Placki kukurydziane

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1 szkl. kaszy kukurydzianej
2-3 jajka
10 dag żółtego sera
2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
1-2 łyżki mąki pszennej
mała cebula
szczypta tymianku
starty ząbek czosnku
keczup
sól
olej do smażenia

Opis przygotowania:
Ser pokroić w cienkie prostokąty lub zetrzeć na tarce. Kaszę wypłukać, ugotować w osolonej wodzie. Odstawić do ostygnięcia. Do kaszy dodać jajka, mąki, startą cebulę i czosnek. Na rozgrzanej patelni kłaść porcje ciasta, smażyć na średnim ogniu przekładając placki kilka razy, aż do uzyskania złotawobrązowego koloru. Na dobrze usmażony placek kłaść ser, ma się lekko stopić.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 4728 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin