|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Placki kukurydziane z Jukatanu |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 1.00 Składniki: 3 chiles anchos,
3 obrane ze skóry pomidory,
1 pokrojona na ćwiartki cebula,
2 siekane ząbki czosnku,
1 łyżka smalcu wieprzowego,
8 tortilli o średnicy ok. 10 cm,
2 łyżki oleju,
2 gotowane na twardo i drobno siekane jajka,
50 g pokrojonego w kostkę sera tosella (włoski ser),
4 pokrojone na plasterki rzodkiewki.
|
Opis przygotowania: Chili namoczyć na 1 h. Pomidory pokroić w drobną kostkę, zmiksować razem z chili, cebulą oraz czosnkiem i smażyć na gorącym oleju przez 3 - 4 min aż sos zgęstnieje.
Tortiiie usmażyć kolejno z obu stron na niezbyt gorącym oleju, umoczyć w sosie, a następnie nadziać siekanym jajkiem. Placki zrolować i udekorować kawałkami sera oraz rzodkiewkami. Podawać z sosem pomidorowym. |
|
Region: Kuchnia meksykańska | Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 9497 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|