Placki twarogowe z rodzynkami |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 500 g twarogu
- 4 jajka
- po 50 g mąki i cukru
- 1/2 szklanki śmietany
- 50 g rodzynek
- sól
- olej do smażenia
- cukier puder
|
Opis przygotowania: Rodzynki namoczyć we wrzątku na 5 minut, osączyć. Twaróg zemleć.
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać twaróg, śmietanę, rodzynki, mąkę oraz szczyptę soli.
Z białek ubić sztywną pianę.
Delikatnie połączyć z masą twarogową.
Olej rozgrzać na patelni.
Łyżką maczaną za każdym razem w wodzie kłaść niewielkie placuszki.
Smażyć z obu stron na rumiano.
Posypać cukrem pudrem. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 4548 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |