przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Podgrzybki w śmietanie

Poziom: łatwy
Głosów: 21
Ocena: 3.62
Składniki:
- 1 kg podgrzybków
- 2 łyżki masła
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- l l śmietany
- natka pietruszki
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Grzyby umyć, małe zostawić w całości, a duże pokroić. Cebulę posiekać. Rozgrzać oliwę z masłem, wrzucić grzyby i cebulę. Posolić i posypać pieprzem i dusić pod przykryciem na małym ogniu 15 min. Wlać śmietanę i na zmniejszonym ogniu poddusić jeszcze 10 min. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Posypać natką pietruszki. Podawać z ziemniakami.
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 19381 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin