przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Polędwica wieprzowa z warzywami


Poziom: średni
Czas: 30 min.
Porcji: 2
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- 20 dag polędwicy wieprzowej
- 1 długi ogórek
- 1 pomidor
- 3 duże pieczarki
- 6 łyżek oliwy
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżeczka grubo mielonego pieprzu
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka oregano

Opis przygotowania:
Wymieszać marynatę ( oliwa, sos sojowy, pieprz, miód). Polędwicę przekroić na dwa kawałki. Rozklepać . Zalać marynatą i zostawić na 3 godziny. Pomidora przekroić na pół. Ogórka przeciąć na pół , a następnie na ćwiartki , ściąć skórkę . Z pieczarek wykręcić ogonki , przeciąć na pół wzdłuż. Wyjąć mięso z marynaty. Natrzeć marynatą warzywa , posypać je oregano i zostawić na 30 minut. Rozgrzać elektrycznego grilla. Piec warzywa po 5 minut z każdej strony .Zdjąć warzywa i trzymać w cieple pod przykryciem . mięso piec po 10 minut z każdej strony, aż polędwica będzie rumiana i krucha. Zdjąć mięso z grilla i podgrzać na nim warzywa ( 2 minuty ). Podawać jako danie obiadowe z ziemniakami lub jako przystawkę .
Opis / Uwagi:
Delikatne mięso upieczone bez tłuszczu , do tego grillowanie warzywa - doskonałe danie dietetyczne, a przy tym bardzo smaczne .
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis został dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano już 15951 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






zle wyglada
Dodał/a ~:) dnia 2009-08-27 01:45:30

polecam uzywac bialych talerzy i uzywac dekoracji zielonej i czerwonej











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin