przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Poncz korzenny

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 0,75 butelki czerwonego wina słodkiego
- 0,25 butelki białego wina wytrawnego
- 50 dkg spirytusu
- 0,75 szklanki cukru
- 0,5 szklanki esencji herbacianej
- 0,5 szklanki wody
- 1 cytryna
- 1 pomarańcza
- 3 - 4 zmielone goździki
- szczypta cynamonu

Opis przygotowania:
Wodę połączyć z esencją herbacianą, cukrem, winem, goździkami i cynamonem. Podgrzewać, nie dopuszczając do zagotowania, równocześnie dodając wyciśnięty sok z pomarańczy i cytryny. Podgrzany napój zdjąć z ognia i ostrożnie wlać spirytus. Wymieszać, podawać na ciepło.
Przepis czytano już 4610 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin