|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Poncz korzenny |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 0,75 butelki czerwonego wina słodkiego
- 0,25 butelki białego wina wytrawnego
- 50 dkg spirytusu
- 0,75 szklanki cukru
- 0,5 szklanki esencji herbacianej
- 0,5 szklanki wody
- 1 cytryna
- 1 pomarańcza
- 3 - 4 zmielone goździki
- szczypta cynamonu
|
Opis przygotowania: Wodę połączyć z esencją herbacianą, cukrem, winem, goździkami i cynamonem. Podgrzewać, nie dopuszczając do zagotowania, równocześnie dodając wyciśnięty sok z pomarańczy i cytryny. Podgrzany napój zdjąć z ognia i ostrożnie wlać spirytus. Wymieszać, podawać na ciepło. |
|
|
Przepis czytano już 4982 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|