|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Przepisy na przekąski ze Szpinaku 1000 liści Bonduelle z wykorzystaniem gotowych form z ciasta francuskiego vol au vent |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1. Szpinak 1000 liści Bonduelle z sezamem
Składniki: 1000 listków szpinaku Bonduelle, cebula, sól, pieprz, czosnek, olej sezamowy, bulion drobiowo-wołowy.
2. Szpinak 1000 liści Bonduelle na boczku
Składniki: 1000 listków szpinaku Bonduelle, cebula, gotowany boczek, parmezan, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, czosnek, olej lub oliwa z oliwek, bulion drobiowo-wołowy.
3. Szpinak 1000 liści Bonduelle z serem feta
Składniki: 1000 listków szpinaku Bonduelle, cebula, ser feta, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, czosnek, olej lub oliwa z oliwek, bulion warzywny.
|
Opis przygotowania: 1. Szpinak 1000 liści Bonduelle z sezamem
Przygotowanie: Na patelnię wlej olej sezamowy i zeszklij drobno posiekaną cebulę. Następnie dodaj odmrożony i odsączony z wody szpinak, wszystkie przyprawy, odrobinę bulionu oraz oleju. Całość duś na niedużym ogniu przez 3-4 minuty. Nałóż do przygotowanych form z ciasta francuskiego, udekoruj ziarenkami sezamu.
2. Szpinak 1000 liści Bonduelle na boczku
Przygotowanie: Na patelnię wlej olej lub oliwę z oliwek i podsmaż na niej posiekaną cebulę oraz pokrojony na małe kawałki boczek. Następnie dodaj odmrożony i odsączony z wody szpinak, wsyp wszystkie przyprawy i wlej niedużo bulionu oraz oleju. Całość duś na niedużym ogniu przez 3-4 minuty. Dodaj starty parmezan i od razu nałóż do gotowych form z ciasta francuskiego.
3. Szpinak 1000 liści Bonduelle z serem feta
Przygotowanie: Na patelnię wlej olej sezamowy i zeszklij drobno posiekaną cebulę. Następnie dodaj odmrożony i odsączony z wody szpinak, wszystkie przyprawy, bulion oraz olej. Całość duś na małym ogniu przez 3-4 minuty. Do gotowych form z ciasta francuskiego nałóż drobno pokrojony ser feta, a następnie wcześniej przygotowany szpinak. |
|
|
Przepis został dodany przez: bonduelle | Przepis czytano już 3910 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|