przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pstrągi w foli z piekarnika *

Poziom: średni
Czas: 60 min.
Porcji: 2
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
 2 pstrągi (wypatroszone
 ale z głowami)
 2 ząbki czosnku
 2 gałązki natki pietruszki
 masło
 cytryna

Opis przygotowania:
Pstrągi starannie myjemy pod bieżącą wodą, solimy (także w środku). Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Czosnek drobno siekamy. Natkę myjemy i osuszamy. Przygotowujemy folię: odrywamy 2 takie kawałki mocnej folii aluminiowej, żeby nam się pstrąg zmieścił na długość i jeszcze trochę po bokach zostało do zawinięcia. Prostokąty folii smarujemy na środku masłem (tam, gdzie będzie leżała rybka). Do wnętrza pstrągów wkładamy siekany czosnek, gałązkę natki i plasterek cytryny. Układamy ryby na posmarowanej folii. Na wierzchu każdej kładziemy po 2 plasterki cytryny, łyżkę masła w kawałkach i posypujemy pieprzem. Teraz folię starannie zawijamy i wkładamy rybki do piekarnika na 20 minut (jeśli małe) lub na pół godziny (jeśli duże). Podajemy natychmiast.
Opis / Uwagi:
bardzo dobry
Przepis został dodany przez:  adam
Przepis czytano już 7236 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin