Pstrągi w foli z piekarnika * |
|
Poziom: średni Czas: 60 min. Porcji: 2 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 2 pstrągi (wypatroszone
ale z głowami)
2 ząbki czosnku
2 gałązki natki pietruszki
masło
cytryna
|
Opis przygotowania: Pstrągi starannie myjemy pod bieżącą wodą, solimy (także w środku). Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Czosnek drobno siekamy. Natkę myjemy i osuszamy. Przygotowujemy folię: odrywamy 2 takie kawałki mocnej folii aluminiowej, żeby nam się pstrąg zmieścił na długość i jeszcze trochę po bokach zostało do zawinięcia. Prostokąty folii smarujemy na środku masłem (tam, gdzie będzie leżała rybka). Do wnętrza pstrągów wkładamy siekany czosnek, gałązkę natki i plasterek cytryny. Układamy ryby na posmarowanej folii. Na wierzchu każdej kładziemy po 2 plasterki cytryny, łyżkę masła w kawałkach i posypujemy pieprzem. Teraz folię starannie zawijamy i wkładamy rybki do piekarnika na 20 minut (jeśli małe) lub na pół godziny (jeśli duże). Podajemy natychmiast. |
|
Opis / Uwagi: bardzo dobry |
|
|
Przepis został dodany przez: adam |
Przepis czytano już 7236 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |