przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Pyzy ziemniaczane w aromatycznym sosie pietruszkowym z duszonymi kurkami


Poziom: średni
Porcji: 2
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Porcja na 2-3 os.
Składniki:
opakowanie pyz ziemniaczanych Jawo
sos:
40 dag kurek
1/2 pęczka świeżej natki pietruszki
1 duża cebula
3 łyżki masła
1/2 pojemniczka (25 dag) śmietany 12%
do smaku: sól i pieprz mielony

Opis przygotowania:
Przygotowanie:
Dokładnie oczyść grzyby, opłucz i osącz, większe sztuki pokrój na mniejsze kawałki. Pokrojoną w plasterki cebulę zeszklij na maśle, dodaj kurki, posiekaj drobno pietruszkę i ok ¾ dodaj do kurek, resztę natki zostaw do przyozdobienia gotowego dania. Duś całość ok. 20 minut na średnim ogniu, tak by sos mógł odparować, dodaj śmietanę, sól i pieprz do smaku. W międzyczasie ugotuj pyzy ziemniaczane Jawo zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu  czas gotowania 7 minut. Polej gorące pyzy sosem i posyp resztą natki.

Wskazówka:
Jeśli nie mamy świeżych kurek z powodzeniem możemy wykorzystać powszechnie dostępne w sklepach kurki mrożone. Smacznego! jawo.pl
Przepis został dodany przez:  mniam
Przepis czytano już 65 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin