Ricotta z bazyliowym pesto |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 30 min. Porcji: 1 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Składniki:
" 250 g świeżego sera ricotta
" 4 łyżki Ponti Pesto alla Genovese
" 2 pory
" 3 ziemniaki
" 20 czarnych oliwek Serpis
" pieprz i sól
" oliwa z oliwek extra virgin Olitalia
|
Opis przygotowania: Sposób przygotowania:
Obierz i ugotuj ziemniaki. Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojonego w krążki pora i dodaj pół szklanki wody. Posól i duś ok. 10 minut. Zmieszaj świeżą ricottę z Pesto Ponti alla Genovese. Dopraw do smaku. Napełnij 4 miseczki masą z ricotty i wstaw je do lodówki do ochłodzenia. Na 4 talerze wyłóż porcję pokrojonych ziemniaków, duszonego pora i czarnych oliwek. Dodaj kopczyki z serka ricotta i udekoruj kroplami oliwy z oliwek i świeżo zmielonym pieprzem. |
|
Opis / Uwagi: Ricotta z bazyliowym pesto to niezwykle proste i oryginalne danie, które zaskoczy swoim delikatnym smakiem. |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 2460 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |