przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ricotta z bazyliowym pesto


Poziom: b. łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 1
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Składniki:
" 250 g świeżego sera ricotta
" 4 łyżki Ponti Pesto alla Genovese
" 2 pory
" 3 ziemniaki
" 20 czarnych oliwek Serpis
" pieprz i sól
" oliwa z oliwek extra virgin Olitalia

Opis przygotowania:
Sposób przygotowania:

Obierz i ugotuj ziemniaki. Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojonego w krążki pora i dodaj pół szklanki wody. Posól i duś ok. 10 minut. Zmieszaj świeżą ricottę z Pesto Ponti alla Genovese. Dopraw do smaku. Napełnij 4 miseczki masą z ricotty i wstaw je do lodówki do ochłodzenia. Na 4 talerze wyłóż porcję pokrojonych ziemniaków, duszonego pora i czarnych oliwek. Dodaj kopczyki z serka ricotta i udekoruj kroplami oliwy z oliwek i świeżo zmielonym pieprzem.
Opis / Uwagi:
Ricotta z bazyliowym pesto to niezwykle proste i oryginalne danie, które zaskoczy swoim delikatnym smakiem.
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 2460 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin