| Rogaliki | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniGłosów: 9Ocena: 3.89
- 1 kostka margaryny
 - 1/2 kg mąki tortowej
 - 3 żółtka
 - 3 łyżki cukru
 - cukier waniliowy
 - 5 dag drożdży
 - marmolada
 - cukier puder do posypania
 - 1/2 szkl schłodzonego mleka
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Margaryna + cukier + żółtka + cukier waniliowy utrzeć. Drożdże rozpuścić w schłodzonym mleku i wlać do utartej margaryny. Wsypać mąkę i razem wyrobić ręką. Włożyć do lodówki na 2 godz. Po wyjęciu ciasto przerobić i podzielić na 4 części.  Formować rogaliki. Piec 25min w temp 180st C.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Formowanie rogalików: jedną z 4 części ciasta rozwałkować i talerzem płytkim wykroić koło. Kolejno podzielić na 8 trójkątów (patrz rysunek) i na każdy z nich nałożyć marmoladę i zwinąć jak rogalika.
 | 
		|  | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  anka1988 | 
	| Przepis czytano już 10784 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |