przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Roladki wołowe

Poziom: trudny
Czas: ponad 2 godz.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
60 dag wołowiny bez kości
4 ogórki
łyżka musztardy
8 plastrów wędzonego boczku
łyżka mąki
5 łyżek oleju
łyżka koncentratu pomidorowego
łyżka mielonej papryki
2 szkl. bulionu wołowego
30 dag marchewki
30 dag małych cebulek
2 łyżki masła
zielona pietruszka
sól, pieprz

Opis przygotowania:
Ogórki pokroić wzdłuż na plasterki. Mięso opłukać, pokroić na 4 plastry, rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Położyć na nim po 2 plastry boczku i kilka plasterków ogórka. Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami, oprószyć mąką. Rozgrzać olej, obsmażyć roladki, wlać bulion, dodać koncentrat pomidorowy i mieloną paprykę. Przykryć i dusić na małym ogniu 70-80 min. Marchewki obrać, pokroić w ukośne plastry. Cebulki obrać, pokroić w ćwiartki. Warzywa włożyć do roladek na 20 min. przed końcem duszenia. Na koniec do rondla włożyć masło, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Udekorować nacią.
Przepis czytano już 4647 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin