|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Roladki wołowe |
|
Poziom: trudny Czas: ponad 2 godz. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 60 dag wołowiny bez kości
4 ogórki
łyżka musztardy
8 plastrów wędzonego boczku
łyżka mąki
5 łyżek oleju
łyżka koncentratu pomidorowego
łyżka mielonej papryki
2 szkl. bulionu wołowego
30 dag marchewki
30 dag małych cebulek
2 łyżki masła
zielona pietruszka
sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Ogórki pokroić wzdłuż na plasterki. Mięso opłukać, pokroić na 4 plastry, rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Położyć na nim po 2 plastry boczku i kilka plasterków ogórka. Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami, oprószyć mąką. Rozgrzać olej, obsmażyć roladki, wlać bulion, dodać koncentrat pomidorowy i mieloną paprykę. Przykryć i dusić na małym ogniu 70-80 min. Marchewki obrać, pokroić w ukośne plastry. Cebulki obrać, pokroić w ćwiartki. Warzywa włożyć do roladek na 20 min. przed końcem duszenia. Na koniec do rondla włożyć masło, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Udekorować nacią. |
|
|
Przepis czytano już 4868 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|