Rozgrzewająca zupa serowa ze świeżą pietruszką i grzankami |
|
Poziom: średni Czas: 40 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: " 6 kromek chleba tostowego firmy Dan Cake,
" 1 litr bulionu drobiowego
" 300g serka topionego
" 100g chudego boczku
" 2 cebule
" 3 ząbki czosnku
" Świeża pietruszka
" Oliwa
" Łyżeczka kurkumy
" Sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Siekamy cebulę, boczek kroimy na mniejsze kawałki i przeciskamy czosnek przez praskę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy na niej cebulę, czosnek i boczek. W rondelku podgrzewamy przygotowany wcześniej bulion. Dodajemy do niego serki topione i powoli mieszamy. Gdy serki całkowicie się rozpuszczą dodajemy podsmażoną cebulę i czosnek. Gotujemy jeszcze przez chwilę, a całość doprawiamy kurkumą, solą i pieprzem. Chleb kroimy na małe kostki, wykładamy na blachę i podpiekamy w piekarniku. Gdy zupa będzie gotowa nalewamy do miseczek, przystrajamy grzankami oraz listkami świeżej pietruszki.
Smacznego! |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: redakcja |
Przepis czytano już 3333 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |