| Rozgrzewająca zupa serowa ze świeżą pietruszką i grzankami | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniCzas:  40 min.Głosów: 0Ocena: 0.00
"	6 kromek chleba tostowego firmy Dan Cake,
 "	1 litr bulionu drobiowego
 "	300g serka topionego
 "	100g chudego boczku
 "	2 cebule
 "	3 ząbki czosnku
 "	Świeża pietruszka
 "	Oliwa
 "	Łyżeczka kurkumy
 "	Sól, pieprz
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Siekamy cebulę, boczek kroimy na mniejsze kawałki i przeciskamy czosnek przez praskę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy na niej cebulę, czosnek i boczek. W rondelku podgrzewamy przygotowany wcześniej bulion. Dodajemy do niego serki topione i powoli mieszamy. Gdy serki całkowicie się rozpuszczą dodajemy podsmażoną cebulę i czosnek. Gotujemy jeszcze przez chwilę, a całość doprawiamy kurkumą, solą i pieprzem.  Chleb kroimy na małe kostki, wykładamy na blachę i podpiekamy w piekarniku. Gdy zupa będzie gotowa nalewamy do miseczek, przystrajamy grzankami oraz listkami świeżej pietruszki.
 
 Smacznego!
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  redakcja | 
	| Przepis czytano już 4018 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |