Rurki drożdżowe |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 0,5kg mąki
- 180gr masła
- łyżka oleju
- 6d drożdży
- 2 łyżki cukru
- jajko całe
- 2 zółtka
- cukier waniliowy
- szczypta soli
- dżem do nadziania
- 3 łyżki ciepłego mleka
|
Opis przygotowania: 3 łyżki ciepłego mleka, 2 łyżeczki cukru i drożdże pozostawić do wyrośnięcia. Masło, jaja, cukier, olej wymieszać mikserem oraz dodać resztę składników, plus drożdże i zagnieść dość luźne ciasto. Rozwałkować, pokroić w kwadraty mniej więcej 5cm na 5cm. Posmarować dżemem lub innymi owocami jak kto lubi i zwijać rurki. Parę minut zostawić do wyrośnięcia. Piec w piekarniku nagrzanym 170C na zloty kolor 15 min. Gorące posypać pudrem. Smacznego |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 5159 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |