Ryba na pewno nie po grecku |
|
Poziom: średni Czas: 30 min. Porcji: 6-8 Głosów: 3 Ocena: 3.67 Składniki: - 1/2 kg ryby ( Panga , Dorsz , Tilapia )
- 1 szklanka pokrojonej w paseczki brzoskwini z syropu
- 1 szklanka pokrojonej w paseczki papryki konserwowej
- 1 ogórek kiszony pokrojony w pół plasterki
- 1 duża cebula pokrojona w piórka
- 1/2 szklanki soku z brzoskwiń
- 1 szklanka wody
- 1 kostka bulionu rybnego Knorra
- oliwa
- mąka
- 2 łyżki pikantnego ketchupu
- 4 łyżeczki przecieru pomidorowego
- sól
- 2 łyżeczki mielonego pieprzu
- 1 łyżeczka sosu sojowego
|
Opis przygotowania: Filety rybne posolić i obtoczyć w mące . Usmażyć na oliwie na rumiano. Odłożyć .Na 2 łyżkach oleju zeszklić cebulę nie rumieniąc jej . Wlać sok z brzoskwini i wodę. Dodać ketchup, przecier, kostkę bulionową , pieprz , sos sojowy . Dusić 10 minut. Dołożyć brzoskwinie, paprykę , ogórek i dusić jeszcze 5 minut. W naczyniu z pokrywką układać warstwami : sos , rybę pokrojoną w 2 cm paski , sos. Przykryć . Zostawić do ostygnięcia , a potem wstawić do lodówki na 4 godziny. |
|
Opis / Uwagi: Sposób na rybę inaczej. Robi się ją prawie tak samo jak rybę po grecku. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: babciagramolka |
Przepis czytano już 6098 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |