przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ryba po baskijsku

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
3/4 kg filetów rybnych (sola, dorsz, flądra, mintaj)
1/4 filiżanki sosu z krewetek (sprzedawany w butelkach w dziale z produktami pochodzenia orientalnego)
1/2 filiżanki wytrawnego białego wina
1/2 filiżanki zmiażdżonych pomodorów
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
1/2 łyżeczki bazylii lub oregano
3 łyżki posiekanej szalotki
1 liść laurowy

Opis przygotowania:
Brytfannę smarujemy olejem i układamy w niej rybę i pozostałe składniki oprócz pieprzu, przykrywamy i gotujemy przez 15 min. Usuwamy liść laurowy, a rybę przekładamy na gorący półmisek i odstawiamy w ciepłe miejsce. Zwiększamy ogień i gotujemy pozostały sos, aż większość wody wyparuje (nie należy jednak dopuścić do stanu wrzenia). Gotowym sosem polewamy rybę i posypujemy pieprzem. Danie podajemy gorące. wartość odżywcza jednej porcji: 196 kcal, 9% tłuszczu, 15% węglowodanów, 76% białek.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 4955 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin