przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Ryż po kasztelańsku

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 25 dkg ryżu
- 0.5 l wywaru z drobiu
- 50 dkg marchwi
- 100 ml śmietany
- żółtko
- 5 dkg rodzynków
- 15 dkg sera twarogowego
- sól, pieprz i cukier do smaku
- tłuszcz i bułka tarta do naczynia

Opis przygotowania:
Ryż opłukać, zalać wywarem, zamieszać, przykryć i ugotować. Marchew umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą wodą, osoloną wodą, ugotować, wystudzić i zemleć, wymieszać ze śmietaną, żółtkiem i opłukanymi rodzynkami, doprawić do smaku. Do wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą naczynia nałożyć warstwami ryż, przekładając przygotowaną marchewkę. Posypać startym serem i zapiec.
Przepis czytano już 5446 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin