przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Ryż po kasztelańsku

Poziom: atwy
Gosw: 0
Ocena: 0.00
Skadniki:
- 25 dkg ryżu
- 0.5 l wywaru z drobiu
- 50 dkg marchwi
- 100 ml śmietany
- żółtko
- 5 dkg rodzynków
- 15 dkg sera twarogowego
- sól, pieprz i cukier do smaku
- tłuszcz i bułka tarta do naczynia

Opis przygotowania:
Ryż opłukać, zalać wywarem, zamieszać, przykryć i ugotować. Marchew umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą wodą, osoloną wodą, ugotować, wystudzić i zemleć, wymieszać ze śmietaną, żółtkiem i opłukanymi rodzynkami, doprawić do smaku. Do wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą naczynia nałożyć warstwami ryż, przekładając przygotowaną marchewkę. Posypać startym serem i zapiec.
Przepis czytano ju 5866 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin