przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka brokułowa z migdałami


Poziom: b. łatwy
Czas: 40 min.
Porcji: 2
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- brokuły
- niewielki por
- 2 ząbki czosnku
- pół puszki kukurydzy
- pół kostki sera feta
- paczka wysokiej jakości łuskanych migdałów np. Bakalland
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz

Opis przygotowania:
Brokuły ugotować na półtwardo, a pokrojony w paseczki por podsmażyć na patelni ze zgniecionym czosnkiem. Warzywa wrzucić do miski, dosypać kukurydzę, pokruszony wcześniej ser feta i migdały (mogą być świeże, bądź sprażone na patelni). Na koniec pokropić sałatkę oliwą i doprawić solą i pieprzem do smaku.

Smacznego!
Opis / Uwagi:
Migdały to prawdziwa bomba witaminowa, pokaźna dawka nienasyconych kwasów tłuszczowych i cenne źródło dobrze przyswajalnego wapnia. W połączeniu z brokułami stanowią bezcenną dawkę mikroelementów dla naszego organizmu. A wszystkie osoby, które obawiają się zwiększenia masy ciała, powinny wiedzieć, że te obawy są bezpodstawne. Jeśli jemy migdały (np. te łuskane od Bakalland) 2-3 razy w tygodniu (nie więcej niż 100 g) jesteśmy mniej narażone na wzrost wagi niż te osoby, które nie jedzą ich wcale.
Przepis został dodany przez:  fasolka25
Przepis czytano już 3386 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin