Sałatka brokułowa z migdałami |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 40 min. Porcji: 2 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - brokuły
- niewielki por
- 2 ząbki czosnku
- pół puszki kukurydzy
- pół kostki sera feta
- paczka wysokiej jakości łuskanych migdałów np. Bakalland
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
|
Opis przygotowania: Brokuły ugotować na półtwardo, a pokrojony w paseczki por podsmażyć na patelni ze zgniecionym czosnkiem. Warzywa wrzucić do miski, dosypać kukurydzę, pokruszony wcześniej ser feta i migdały (mogą być świeże, bądź sprażone na patelni). Na koniec pokropić sałatkę oliwą i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Smacznego! |
|
Opis / Uwagi: Migdały to prawdziwa bomba witaminowa, pokaźna dawka nienasyconych kwasów tłuszczowych i cenne źródło dobrze przyswajalnego wapnia. W połączeniu z brokułami stanowią bezcenną dawkę mikroelementów dla naszego organizmu. A wszystkie osoby, które obawiają się zwiększenia masy ciała, powinny wiedzieć, że te obawy są bezpodstawne. Jeśli jemy migdały (np. te łuskane od Bakalland) 2-3 razy w tygodniu (nie więcej niż 100 g) jesteśmy mniej narażone na wzrost wagi niż te osoby, które nie jedzą ich wcale. |
|
|
Przepis został dodany przez: fasolka25 |
Przepis czytano już 3715 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |