|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sałatka grecka I |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: 2 duże lub 4 małe pomidory,
2 ogórki,
1 mała,
czerwona cebula,
2 papryki w dowolnym kolorze,
4 duże kawałki sera feta,
duża garść oliwek (najlepiej greckie kalamata),
oliwa z oliwek.
|
Opis przygotowania: Ogórki obrać i pokroić w grube, ukośne plastry, pomidory w ósemki lub grube plastry, cebulę w plasterki. Na czterech talerzach ułożyć plastry pomidora i ogórka, na nich plasterki cebuli rozdzielone na krążki, całość osolić i popieprzyć, na wierzch położyć fetę i garść oliwek. Polać szczodrze oliwą. Podawać z pieczywem, którym posługujemy się, aby łakomie wyjeść z talerza oliwę z sałatki, aż do ostatniej kropelki. |
|
Region: Kuchnia grecka | Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis czytano już 10987 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|