|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sałatka orleańska |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 4.00 Składniki: 2 szkl. ugotowanego ryżu,
1 mała puszka ananasa,
25 dkg mrożonych krewetek,
3 ząbki czosnku,
200 ml majonezu,
1 łyżeczka curry,
50 g pokrojonych w płatki migdałów,
1 cytryna,
sól,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Obgotować krewetki w wodzie zakwaszonej sokiem cytrynowym i aromatyzowanej pokrojoną w paseczki skórką cytrynową. Odcedzić. Wymieszać ryż z pokrojonymi ananasami i płatkami migdałowymi. Wsypać krewetki, przełożyć sałatkę do szklanych pucharków. Ubić sos ze zmiażdżonego czosnku, majonezu, curry, pieprzu i soli. Polać sałatkę, udekorować ładnymi krewetkami albo pokrojonymi w kostkę pomidorami. Posypać gałązkami koperku. |
|
Region: Kuchnia amerykańska | Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis czytano już 9330 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|