przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka owocowa z osem tofu

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 150 g rozgniecionego tofu
- 1/2 kg dowolnych owoców: banan, jabłko, gruszka, truskawki, arbuz (większe pocięte w cienkie plasterki, truskawki tylko na połówki)
- 1 łyżka miodu
- 5 łyżek opłukanych i namoczonych rodzynek
- 5 łyżek posiekanych orzechów włoskich lub laskowych

Opis przygotowania:
Sos do polania: 150g tofu; 1 łyżka miodu lub cukru; odrobina soli; 1/2 łyżeczki cukru waniliowego lub odrobina aromatu waniliowego (dowolnie)
Składniki dobrze wymieszać i polać dokładnie zmiksowanym sosem. Udekorować rodzynkami i orzechami. Podawać schłodzone.
Przepis został dodany przez:  olapiprek
Przepis czytano już 5619 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin