Sałatka owocowa z osem tofu |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 150 g rozgniecionego tofu
- 1/2 kg dowolnych owoców: banan, jabłko, gruszka, truskawki, arbuz (większe pocięte w cienkie plasterki, truskawki tylko na połówki)
- 1 łyżka miodu
- 5 łyżek opłukanych i namoczonych rodzynek
- 5 łyżek posiekanych orzechów włoskich lub laskowych
|
Opis przygotowania: Sos do polania: 150g tofu; 1 łyżka miodu lub cukru; odrobina soli; 1/2 łyżeczki cukru waniliowego lub odrobina aromatu waniliowego (dowolnie)
Składniki dobrze wymieszać i polać dokładnie zmiksowanym sosem. Udekorować rodzynkami i orzechami. Podawać schłodzone. |
|
|
Przepis został dodany przez: olapiprek |
Przepis czytano już 5619 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |