| Sałatka owocowa z osem tofu | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 1Ocena: 5.00
- 150 g rozgniecionego tofu
 - 1/2 kg dowolnych owoców: banan, jabłko, gruszka, truskawki, arbuz (większe pocięte w cienkie plasterki, truskawki tylko na połówki)
 - 1 łyżka miodu
 - 5 łyżek opłukanych i namoczonych rodzynek
 - 5 łyżek posiekanych orzechów włoskich lub laskowych
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Sos do polania: 150g tofu; 1 łyżka miodu lub cukru; odrobina soli; 1/2 łyżeczki cukru waniliowego lub odrobina aromatu waniliowego (dowolnie)
 Składniki dobrze wymieszać i polać dokładnie zmiksowanym sosem. Udekorować rodzynkami i orzechami. Podawać schłodzone.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  olapiprek | 
	| Przepis czytano już 6341 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |