Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej galicji |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 10 min. Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: 1 kg pomidorów,
nać pietruszki,
1 łyżka ostrej musztardy,
1 łyżka octu,
1 ząbek czosnku,
estragon,
sól,
biały pieprz.
|
Opis przygotowania: Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem, ściągnąć skórkę i krajać w kostkę. Dno salaterki natrzeć połówką ząbka czosnku. Ułożyć pomidory, posolić, posypać pieprzem i natką pietruszki. W moździerzu utrzeć musztardę z octem, oliwą oraz estragonem i polać pomidory. Wszystkie składniki dobrze się wymieszać. Przed podaniem wstawić do lodówki. |
|
Region: Kuchnia hiszpańska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis czytano już 8132 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |