Sałatka z buraczków III |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 3 kg ugotowanych buraków
- papryk czerwonych
- 3 duże cebule
Zalewa:
- 1 szkl. wody
- ¾ szkl. cukru
- ¾ szkl. octu
- szkl. oleju
|
Opis przygotowania: Papryki skręcić osobno w maszynce do mięsa.
Cebulę kroimy w kosteczkę.
Składniki zalewy zagotować - gotujemy 1 minutę.
do zalewy dajemy paprykę i cebulę, - gotujemy 5 minut.
Buraki utrzeć na grubej tarce, dodać do zalewy, dokładnie wymieszać i włożyć do słoików. Krótko pasteryzować. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 5676 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |