| Sałatka z buraczków III | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  b. łatwyGłosów: 0Ocena: 0.00
- 3 kg ugotowanych buraków
 - papryk czerwonych
 - 3 duże cebule
 
 Zalewa:
 - 1 szkl. wody
 - ¾ szkl. cukru
 - ¾ szkl. octu
 - szkl. oleju
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Papryki skręcić osobno w maszynce do mięsa.
 Cebulę kroimy w kosteczkę.
 Składniki zalewy zagotować - gotujemy 1 minutę.
 do zalewy dajemy paprykę i cebulę, - gotujemy 5 minut.
 Buraki utrzeć na grubej tarce, dodać do zalewy, dokładnie wymieszać i włożyć do słoików. Krótko pasteryzować.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 6288 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |